Головна » 2012 » Лютий » 14

Це дійсно блискуче багатобарвне сяйво на небі. Типове північне сяйво виглядає як сяюча фіранка, яка переливається синьо - зеленими вогнями з вкрапленнями рожевого і червоного. Ці кольорові льон ти мають ширину до 160 кілометрів, а довжину до 1600 кілометрів. Танцююче в темному небі, як язики полум'я, північне сяйво - зачаровує і чарує видовище. Північне сяйво відбувається на Землі. Але викликано воно процесами, що відбуваються на Сонці. Ось як це виходить.
Сонце - це розпечена газова куля, що складається з атомів водню і гелію. В ядрі цих атомів знаходяться частинки, що називаються протонами. Навколо протонів обертаються інші частинки. Вони називаються електронами. Протони несуть одиничний позитивний заряд, електрони - негативний. Хмара над гарячого газу, огортає Сонце (сонячна корона), постійно викидає в простір у всіх напрямках частки і осколки атомів. Ці шматочки летять в космосі з ... Читать дальше »
Категорія: Природа | Переглядів: 6704 | Додав: X-Ray | Дата: 14/Лют/2012 | Коментарі (0)



Людське спілкування і мова на перший погляд настільки прості, і природні, що багато хто навіть не замислюються над складністю процесів, які відбуваються в організмі при цьому. Люди, які страждають заїканням, як ніхто знає і цінує всю чарівну і недосяжну простоту передачі думки голосом. Адже заїкуватість породжує багато комплексів переслідують людину, обмежує трудову сферу діяльності, обмежує комунікативні здібності зовсім не заслужено. Що таке заїкання? Мова людини, є результатом складних фізичних і психологічних процесів протікаючих в організмі, формується на рівні безумовних рефлексів. При її формуванні, на фізичному рівні, задіюються: живіт, грудна клітка, гортань, язик, рот, ніс, піднебіння, губи, зуби. Це тільки на фізичному рівні, і м'язами всіх цих органів необхідно чітко керувати, формуючи ті чи інші звуки. Заїкання це результат збою в роботі хоча б одного зі складових мови, причому як фізичному, так і ... Читать дальше »
Категорія: Чому...? | Переглядів: 4673 | Додав: X-Ray | Дата: 14/Лют/2012 | Коментарі (0)