Головна » 2012 » Квітень » 2 » Англійка Хізер Дженш (Heather Jansch) протягом сорока років створює скульптури з дерев'яних корчів, зібраних вздовж узбережжя.
15:55
Англійка Хізер Дженш (Heather Jansch) протягом сорока років створює скульптури з дерев'яних корчів, зібраних вздовж узбережжя.
Хізер Дженш, родом з Англії, з дитинства захоплювалася мистецтвом і дуже любила коней. Недарма більшість її творінь присвячено саме коням. Найвидатнішим художником вона вважала Леонардо да Вінчі. Хізер з дитинства мріяла стати художницею і жити в тихому будиночку біля лісу, в якому тече чистий струмок, а навколо гуляє багато коней.
У 1970-му році Хізер захотілося переключитися з малювання на скульптуру. Ідею створення скульптур з корчів, Хізер подав син, одного разу знайшов корч, що нагадує силует коня. Відразу виникло запитання, а чи можна знайти ще щось подібне? Сьогодні на рахунку Хізер Дженш більше ста робіт.
Як же створюються ці дивовижні скульптури? В основі скульптури лежить металевий скелет. На нього за допомогою шурупів і цвяхів закріплюються знайдені художницею корчі. У результаті скульптури виходять досить важкими і важать близько 800кг. Коштують такі скульптури теж не дешего, від £ 25000 to £ 45000 (від 40 000 $ до 70 000 $). Ціна не мала, але і одна робота займає у Хізер порядку 3-х років, адже весь матеріал художниця шукає сама.




Категорія: Мистецтво | Переглядів: 6689 | Додав: X-Ray | Теги: скульптура, Хізер Дженш, Heather Jansch, кінь, коні | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]