Головна » 2012 » Лютий » 24 » Найстарішій людині в світі було 256 років
14:39
Найстарішій людині в світі було 256 років

У 1933 році в некрологах Time Magazine і New York Times повідомлялося про те, що у віці 256 років помер Лі Чінг-Юн, який до цього часу вже поховав 23 дружини і виховав 180 спадкоємців. Чи був він насправді такий старий, і спробувала з'ясувати Environmental Graffiti.
Секрет молодості Лі Чінг-Юна полягав у тому, що він завжди зберігав душевний спокій, при цьому його дієта складалася з рису і вина. Про дитинство та юність Лі Чінг-Юна збереглося мало інформації. Відомо, що народився він в провінції Сичуань у Китаї, де жив до кінця своїх днів. До 10 років Чінг-Юн був досить освіченою, Лі вже відвідав Кан-Су, Шаньсі, Тибет, Аннам, Сіам і Маньчжурію, де займався збором різних трав. Далі історія його життя втрачається ...
У віці 256 років Лі був досить бадьорим і виглядав як типовий 60-річний чоловік. Саме цей факт ставить під сумнів його вік. Як говорив сам Лі, він народився в 1736 році і прожив 197 років. Проте, в 1930 році Ву Чанг-шин, професор і декан Університету Minkuo, знайшов записи, які підтверджують, що Лі народився в 1677 році, і що Імператорське Уряд Китаю вітало його з 150-річним та 200-річним ювілеями.
Можливо, Лі забув дату свого народження або був інший Лі Чінг-Юн. Довгий час найстарішою людиною на землі вважалася Жанна-Луїза Кальман, вік якої вважався феноменальним - їй було 122 роки. Вона жила у Франції і померла в 1997 році. Це означає, що якщо записи, знайдені Ву Чанг-Шином вірні, то вік Лі Чінг-Юна перевершує офіційно зареєстрований вік більш ніж на 130 років. Від частини історія Лі Чінг-Юна вигадка і нам залишається тільки здогадуватися.
Категорія: Най... | Переглядів: 7877 | Додав: X-Ray | Теги: Лі Чінг-Юн, Найстаріша людина, Жанна-Луїза Кальман | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]