Головна » 2012 » Березень » 28 » Топ-10 найрозумніших порід собак
23:48
Топ-10 найрозумніших порід собак
Собаки дійсно друзі людини, які здатні не тільки віддано заглядати в очі і махати хвостом, але і працювати, розважати і навіть розділяти радість і горе. З тих пір, як собака і людина подружилися, остання вивела безліч різних порід - від найдрібніших, типу чіхуахуа, до найбільших, якими вважаються ірландські вовкодави і інші споріднені породи. Давайте подивимося, які собаки вважаються найрозумнішими.

10. Австралійська пастуша собака. Дана порода виведена австралійцями, яким був необхідний надійний помічник для спостереження за величезними стадами овець. Ця порода славиться своїм розумом, здатністю розуміти господаря з півслова, легко піддається дресируванню. Ці собаки не просто заганяють слухняних овець, вони здатні впоратися і з упертюхами - легко покусуючи тварин, вони примушують їх йти туди, куди вказує пастух.Порода виведена відносно недавно (19 століття), і їх здатності знаходять широке застосування і сьогодні. Зазначимо, що це дуже активні і виконавчі собаки.

9. Ротвеллери. Ця порода відмінно знайома вітчизняним читачам. Сьогоднішний ротвеллери походять від схожої породи, тільки ті собаки були більші, їм не купірували хвости, а основне призначення предків ротвеллери - валити велику рогату худобу. Так, саме, це були собаки-вбивці, які могли справитися і з коровою і з великим биком - таким чином забійника можна було тільки управляти собаками, а не працювати самостійно.Сьогоднішні ротвеллери дещо менше, але все одно породу відрізняють міцний, широкий скелет, великі щелепи. Проте ці собаки не тупі - навпаки, їх розумові здібності широко відомі. Ротвеллери іноді працюють в поліції, а дещо раніше власники цих собак навчали їх носити дрова і інші тяжіння на ринки або додому. Вам потрібен захисник? Ви його знайшли.

8. Папільон. Представники цієї породи дуже гарні і розумні - ось такий вдалий гібрид сучасності. Папільон були і залишаються символом елегантності. За часів Відродження багато високопоставлених особи, включаючи королів, тримали при собі собак цієї породи.

7. Лабрадор Ретривер. Представники цієї породи являютя дуже популярними серед жителів всіх країн. Переможний шлях цієї породи почався з Ньюфаундленду, і тепер лабрадори ретривери є практично в кожній країні світу. Вони, як і ротвеллери, служать в поліції - адже ці собаки здатні виявити навіть невеликі дози наркотиків.Їх використовують як поводирів люди, сліпі від народження або ті, хто став сліпим через нещасний випадок. Крім того, лабрадори ретривери працюють як рятувальники.

6. Шелті. Собаки цієї породи мають сильну схожість з коллі, проте ними не є. Спочатку шелті теж пасли овець - у наш час вони продовжують цим займатися, і крім усього іншого, шелті живуть і в містах.У шелті дуже хороший слух і нюх, і незважаючи на свою уявну декоративність, здатні захистити свого господаря.

5. Доберман пінчер. Багато хто вважає представників цієї породи дурними. Однак це не так - просто доберманів необхідно тренувати, інакше у вас вийде некерований пес, який робить все, що захоче. З'явилися ці собаки в 1800 році, коли виникла необхідність в породі, яка зможе і захистити, і напасти.Дресирувати представників цієї породи потрібно обов'язково, інакше їх видатний розум піде на не менш видатні витівки. Дуже активні собаки, які здатні захистити свого власника.

4. Золотистий ретрівер. Має дуже багато загального з лабрадором ретрівером, але золотистий ретрівер ще розумніший. Ці собаки вважаються сімейними - і так воно і є. Ретривер дуже доброзичливі, їм подобаються діти, вони схоплюють все на льоту і здатні дуже швидко навчатися.Можуть також бути рятувальниками, виявляти наркотики, працювати поводирями. До речі, ретривери дуже терплячі.

3. Німецька вівчарка. Власне, про німецьких вівчарок і говорити особливо нічого - все ясно і так. Представники цієї породи знімалися в багатьох фільмах, а в деяких так навіть були центральною фігурою.Ці собаки дуже здатні, їх можна використовувати і як охоронця, і в якості домашнього пса, і як поліцейського. Чомусь останнім часом популярність цієї породи йде на спад - і на зміну їй приходять багато екзотичні породи, які далеко не так розумні, як німецька вівчарка.

2. Пуделі. Здивовані? У самому справі, пуделі дуже розумні собаки, і здатні не тільки на те, щоб скакати в цирку, показуючи трюки. Раніше пуделі служили і рятувальниками, і спостерігачами. Вони добре плавають і здатні врятувати потопаючого людини. Звичайно, пуделів величезна множина - є великі пуделі, є маленькі. Є навіть мисливські пуделі, які полюють разом у власниками на птахів.Більші представники цієї породи можуть бути хорошими захисниками, так що не варто ставитися до них зневажливо.

1. Бордер-коллі. Кінологи всього світу визнають цю породу, як найрозумнішу. Ці собаки зовсім не нероби, їм подобається працювати. Про бордер-коллі навіть говорять, що представники цієї породи живуть, щоб працювати. Дуже легко піддаються тренуванню, доброзичливі, люблять дітей. Загалом, можуть використовуватися скрізь - і в якості охоронців, і як няні, і просто як домашній розумний пес. У нашій країні ці собаки не так часто зустрічаються, але їх популярність неухильно зростає, і цілком може бути, що незабаром вони не будуть рідкістю на вулицях міст.

Категорія: Світ тварин | Переглядів: 11633 | Додав: X-Ray | Теги: Австралійська пастуша собака, лабрадор ретривер, Топ-10 найрозумніших порід собак, Пуделі, Доберман пінчер, німецька вівчарка, Бордер-кол, Ротвеллери | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]